Misschien heb je onlangs een bericht voorbij zien komen dat er in Drenthe geen grote evenementen mogelijk zijn tot 1 juni 2021. We kregen veel vragen van deelnemers wat dit precies bekent voor de Freedom Ride. Gelukkig bekent dit niet dat de Freedom Ride verplaatst moet worden. We lichten het hieronder graag toe.

Het afgelopen jaar hebben wij, Central Events, laten zien dat het met de juiste aanpassingen mogelijk is om in tijden van corona een wielerevenement te organiseren met circa 1500 deelnemers. Zo hebben we vorig jaar de Tour d’Utrecht en de Classico Giro Utrecht corona-proof georganiseerd. In goed overleg met de provincie Drenthe en de veiligheidsregio, blijft de datum van de Freedom Ride daarom op 2 mei 2021 staan. Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!

Maar, zoals je misschien al wel kunt raden, heeft dit besluit wel invloed op de doorgang van de pelotonstocht en op de invulling van het programma…


Geen pelotonstocht mogelijk

We zien het niet gebeuren dat de 1,5-meter-maatregel voor 2 mei 2021 wordt afgeschaft. Na uitgebreid overleg hebben we daarom besloten de pelotonstocht om te zetten naar een vrije toertocht. De tickets van de deelnemers van de pelotonstocht zijn inmiddels omgezet naar een 115 km vrije toertocht. Men kan zich nu inschrijven voor een vrije toertocht van 85 km of 115 km.


Net even wat anders

Alle jaren is het zo geweest dat het peloton halverwege de tocht stopt om een ceremonie over vrede & vrijheid bij te wonen. Dit jaar zullen we een video uitzenden op de verzorgingspost in de buurt van Kamp Westerbork. Na de videoboodschap kunnen deelnemers, met fiets aan de hand, over het indrukwekkende terrein van Kamp Westerbork lopen.

Om het thema vrede & vrijheid nog meer terug te laten komen, fietsen we onderweg langs voertuigen van defensie en zenden we videoboodschappen uit op schermen. Ondanks de coronamaatregelen en de afschaffing van de pelotonstocht, zullen we er alles aan doen om de vijfde editie van de Freedom Ride onvergetelijk te maken!