ROUTES

Twee indrukwekkende routes

Bekijk hieronder de routes van de Freedom Ride. Let op, het zijn conceptroutes. Dit betekent dat ze hier en daar nog aanpast kunnen worden.
De vrije toertocht wordt volledig uitgepijld, maar we sturen alle deelnemers ook een GPX in de week voor het evenement.

Ter info: de routes lopen tegen de klok in en de start vindt plaats bij de Politieacademie in Apeldoorn.

Verzorgingspost

Bij de Veteranenenbegraafplaats bij Loenen is een verzorgingspost aanwezig. Hier kun je Powerbar sportdrank, water, bananen, krentenbollen, sinaasappels en kruidkoek aanwezig.
De verzorgingspost is geopend van 11.30 – 14.00 uur.

Route vrije toertocht 85 km bij het Nationaal Park Hoge Veluwe

De route van de vrije toertocht is volledig uitgepijld en loopt vanuit Otterlo boven het Nationaal Park Hoge Veluwe naar Hoenderloo (fietspad langs de N304). Maar het is veel leuker om een keer door het Nationaal Park (zonder extra kosten) en het Kröller Möller Museum te fietsen. Dat is mogelijk doordat de pelotonstocht wel door het Nationaal Park fietst. Je kunt dan aansluiten bij de pelotonstocht voor de route door het park en daarna weer de uitgepijlde route zelf vervolgen vanaf Hoenderloo.

Zorg dan dat je bij de ingang van het Nationaal Park staat uiterlijk om 11.10 uur. Het peloton komt tussen 11.15-11.20 uur aan en dan sluit je gewoon aan. Voordat en nadat het peloton is gepasseerd, is het niet meer mogelijk om nog door het Nationaal Park te fietsen.

Bewegwijzering routes

De route van de vrije toertocht van 85 km is uitgepijld met gele pijlborden met een zwarte pijl. Deelnemers houden zich aan de normale verkeersregels. De pelotonstocht is niet uitgepijld en wordt begeleid door politie en beroepsmotards. De wegen worden dichtgezet zodat het peloton veilig kan passeren.