De virtuele Freedom Ride

Het grootste peloton van Nederland

In verband met de maatregelen die de overheid heeft genomen om verdere verspreiding van het Coronavirus te beperken, is het helaas niet mogelijk om de Freedom Ride op 5 mei door te laten gaan. Gezondheid en veiligheid gaat boven alles! We zullen de Freedom Ride daarom naar een nog n.t.b. datum moeten verplaatsen.

Toch vinden we het heel belangrijk om op 5 mei stil te staan bij de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog. Daarom hebben we een mooi alternatief bedacht, namelijk de virtuele Freedom Ride, een group ride met de renners van Team Jumbo-Visma op Zwift!

Wie?
Alle wielerliefhebbers die een smart trainer ter beschikking hebben kunnen meedoen!
Heb je geen fietstrainer? Dan kan je meekijken via deze link. Zo ben je er toch een beetje bij!

Wat?
De virtual Freedom Ride is een group ride met de renners van Team Jumbo-Visma en vele andere wielrenners in de virtuele wereld Watopia op Zwift. De rit duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Tijdens de rit zal de Ride Leader (Freedom Ride) verhalen delen over de Tweede Wereldoorlog en over de betekenis van vrede en vrijheid.

Waar?
Veilig. Online. Thuis. Op de smart trainer met een laptop, tablet of smartphone bij de hand.

Wanneer?
Op dinsdag 5 mei, Bevrijdingsdag, om 10:00 uur. De Freedom Ride zou oorspronkelijk op deze datum “in het echt” verreden worden. Op deze manier kunnen we toch nog samen 75 jaar vrijheid vieren op de fiets!

Hoe?
Indien je nog geen account hebt op Zwift kan je er een gratis aanmaken via de website. Je krijgt dat een free trial van 7 dagen. Vanzelfsprekend heb je voor Zwift een fietstrainer nodig en een tablet, laptop of smartphone waarop je Zwift kan laten draaien.

Heb je al een account en is Zwift al geïnstalleerd op je tablet, laptop of smartphone? Meld je dan via deze link aan voor het event (oranje plusje) of zoek op de dag zelf naar de ‘Virtual Freedom Ride’ tussen de upcoming events (rechtsboven in  het startscherm van Zwift) en klik op ‘Join’.